Inmeten en plannen van je keuken

Zoveel mensen, zoveel keukenwensen. Welke keuken voor jou de ideale is, hangt natuurlijk af van zaken als smaak, uitvoering, functie, kwaliteit en budget. Maar belangrijker nog is de ruimte waarin jouw keuken straks zal staan: de oppervlakte, maar ook de vorm, hoogte, deuren, ramen en de positie van de aansluitpunten voor gas, water, licht en verwarming.

Het ontwerpen van je nieuwe keuken begint bij het in kaart brengen van de mogelijkheden die de beschikbare ruimte biedt. Daarbij helpt het om direct vast te stellen wat er aan je huidige keuken te verbeteren valt: een grotere koelkast, ander soort oven, dubbele spoelbak of misschien wel meer kastruimte of een betere stahoogte.

Deze checklist helpt je daarbij. Neem rustig de tijd om alle vragen zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden en alle belangrijke maten en eigenschappen van de keukenruimte zo precies mogelijk te meten, te noteren en op de juiste schaal in te tekenen. Daar heb je straks bij het ontwerpen van je nieuwe keuken direct plezier van!

Klik hier om de checklist in als PDF te downloaden.

Je keuken laten inmeten

Indien je twijfelt over de exacte maatvoering van je keukenruimte dan kan de ZuiderSter je een inmeetservice aanbieden, wij werken hierbij samen met onafhankelijke montagebedrijven. De inmeetservice bedraagt € 65,- inclusief BTW die je betaalt aan het montagebedrijf die bij je komt inmeten. Het inmeten kan, in overleg met het montagebedrijf, voor of na de bestelling van je keuken. Het montagebedrijf controleert de afmetingen van de keukenruimte. Zij geven ook aan waar en hoe de diverse aansluit- en afvoerpunten geplaatst moeten worden en zij controleren of de wanden en vloeren 90 graden ten opzichte van elkaar staan. Indien je je keuken ook laat plaatsen door het montagebedrijf die de keuken heeft ingemeten, dan wordt de kosten voor het inmeten in mindering gebracht op de plaatsingskosten.

Wil  je gebruik maken van deze inmeetservice, neem dan contact met ons op.