0 artikelen
€ 0,00
» Afrekenen

Ontruiming - Tijdelijk nieuwe locatie - de ZuiderSter

Het al meer dan 80-jaar oude familiebedrijf de ZuiderSter, totaalleverancier op het gebied van woninginrichting, kwam enige jaren geleden in zwaar weer doordat een van de werkmaatschappijen failliet werd verklaard. De bedrijfspanden van de ZuiderSter zijn mede daardoor in oktober vorig jaar in opdracht van de bank geveild. Met de koper zijn destijds afspraken gemaakt over het gebruik van het pand in Capelle aan den IJssel en over de optie om de panden in Capelle aan den IJssel en Barendrecht terug te kopen. Helaas houdt de koper zich niet aan de gemaakte afspraken en is er in de afgelopen periode een juridisch conflict ontstaan met als gevolg dat door tussenkomst van de rechter de ZuiderSter maandag 5 november gedwongen werd het pand te ontruimen. Over het juridisch conflict kwestie loopt nog een Hoger Beroep. 

Voor de ZuiderSter is dit een zeer teleurstellende ontwikkeling mede vanwege het feit dat er in de afgelopen periode overeenstemming was bereikt met de curator, belastingdienst en de belangrijkste crediteuren. De wederopbouw van het bedrijf was met hulp van leveranciers en medewerkers in volle gang. 

Voor het gedupeerde personeel wordt naar een passende oplossing gezocht. De lopende orders van klanten worden uitgeleverd en de aanwezige voorraad wordt verkocht. Er is een tijdelijke opslag gevonden aan de Lylantse Baan 9B, 2908 LC te Capelle aan den IJssel.