Privacyverklaring de ZuiderSter

Nieuwe meubels kopen blijft een leuk, maar toch ook spannend moment. En we zijn ons er dan ook erg van bewust, hoeveel vertrouwen je in ons bedrijf stelt. Tijdens je bezoek aan onze website, staat je privacy dan ook hoog in het vaandel. In deze privacyverklaring vind je alle informatie over de verwerking, het gebruik en de bescherming van jouw persoonlijke gegevens.


Wie zijn wij?

Wij zijn de ZuiderSter, een handelsnaam van D.Z.S. B.V. h.o.d.n. de ZuiderSter uit Rotterdam. Onze contactgegevens zijn:

D.Z.S. B.V. handelend onder de naam “de ZuiderSter”

Adres:

Lylante Plein 1

2908 LH  CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Telefoon: 010 – 451 88 44

E-mail: info@zuiderster.nl

 

Verwerking van persoonsgegevens

Tijdens je bezoek aan onze online winkel, worden je persoonsgegevens op verschillende momenten en op verschillende manieren verwerkt. In deze paragraaf lees je hoe en waarom dat gebeurt.

 

Welke gegevens wij verwerken

Wij verwerken:

  • je geslacht;
  • je voor- en achternaam;
  • je telefoonnummer;
  • je e-mailadres;
  • je adres;
  • je rekeningnummer en -tenaamstelling;
  • je IP-adres;
  • alle informatie die je tijdens je bezoek aan de website met ons deelt, en die relevant is voor je bezoek of bestelling.

We verzamelen en verwerken deze gegevens om je bestelling te kunnen plaatsen en leveren. Daarnaast worden gegevens verzameld om onze website optimaal te laten werken en het gebruik ervan in kaart te brengen middels bezoekersstatistieken. Ten slotte kunnen je gegevens worden gebruikt om onze marketing te optimaliseren en het effect daarvan in kaart te brengen.


Rechtsgronden

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Europese privacywet, stelt, dat wij je persoonsgegevens niet zomaar mogen verwerken. We moeten daar een wettelijk erkende reden voor hebben. Dit wordt de rechtsgrond genoemd. Je gegevens worden door de ZuiderSter verwerkt op basis ten minste één van de volgende drie rechtsgronden:

  • Jouw toestemming: Je deelt bewust gegevens met ons en geeft toestemming om deze te verwerken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je je abonneert op onze nieuwsbrief.
  • Uitvoering van de overeenkomst: We hebben altijd bepaalde gegevens nodig om je aankoop af te kunnen ronden. Zo hebben we je adres nodig om de levering mogelijk te maken. En we verwerken je bankrekeningnummer om je betaling te kunnen verwerken.
  • Een gerechtvaardigd belang: Ten slotte kunnen we gegevens verwerken, omdat wij daar een redelijk belang bij hebben. Zo verwerken we je telefoonnummer en e-mailadres om contact met je op te kunnen nemen. Bijvoorbeeld als er problemen zijn met de levering of je betaling. Of om je te vragen of je onze service zou willen beoordelen.


Delen met derden

We vinden privacy belangrijk en daarom delen we je gegevens zo min mogelijk met derden. Toch ontkomen we daar in een aantal gevallen niet aan. Als we je bestelling laten leveren, moeten we je naam- en adresgegevens delen met de pakketbezorger. Dit is dan noodzakelijk om de overeenkomst uit te kunnen voeren.Daarnaast kunnen we je gegevens delen met zakelijk partners. Hierbij kun je denken aan het door ons ingeschakelde pr-bureau, dat onze nieuwsbrieven verzendt. Wij ontvangen je gegevens niet van derden. Je geeft je persoonsgegevens dus altijd zelf aan ons door.

 

Gebruik van onze diensten

Wanneer je gebruik maakt van onze diensten vragen we je om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van de ZuiderSter of die van een derde partij.

We gebruiken je gegevens alleen voor het doel waarvoor je ze aan ons hebt versterkt. Of voor interne activiteiten waar wij een gerechtvaardigd belang bij hebben. Zo houden we bij welke bestellingen je in het verleden hebt gedaan. Deze gegevens kunnen we gebruiken voor marketingdoeleinden, waarbij onze aanbiedingen op basis van jouw interesses kunnen worden aangepast.

 

Je privacy op onze website

Net als veel andere websites, verzamelt www.zuiderster.nl een aantal persoonlijke gegevens tijdens je bezoek. In deze paragraaf krijg je meer inzicht in de technieken die wij daarvoor gebruiken en waar wij deze gegevens voor gebruiken.


Cookies en vergelijkbare technieken

Onze website plaatst tijdens je bezoek een aantal cookies op je computer. Dit zijn kleine tekstbestandjes, die min of meer “het geheugen” van onze website vormen. We gebruiken deze om je te herkennen, en zo je persoonlijke voorkeuren te onthouden.

We onderscheiden vier soorten cookies:

  1. Technische cookies: deze cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert. Zij onthouden bijvoorbeeld welke artikelen er in je winkelwagentje zitten.
  2. Functionele cookies: deze cookies maken bepaalde functies op onze website mogelijk. Zij onthouden bijvoorbeeld je gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je ingelogd blijft.
  3. Statistische cookies: deze cookies verzamelen informatie over je activiteiten op de website. Ze houden bij of je vaker op onze website bent geweest en welke pagina’s je daar hebt bezocht.
  4. Marketingcookies: deze cookies houden bij wat je leuk vindt, zodat we onze marketingstrategie daarop aan kunnen passen. Daarnaast achterhalen deze cookies op welke advertenties je gereageerd hebt. Zo meten we het effect van onze advertenties.

Deze cookies kunnen worden geplaatst door de ZuiderSter, of door derden die wij daarvoor toestemming geven. We onderscheiden daarbij sessiecookies en permanente cookies. Sessiecookies worden verwijderd zodra je onze website sluit. Permanente cookies blijven voor langere tijd actief op uw computer. Dit varieert van 90 dagen tot enkele jaren. Je kunt cookies altijd zelf verwijderen of weigeren. Hoe je dit doet, verschilt per browser. Via de “Help”-functie kun je meer informatie vinden.

 

Formulieren

Op onze website vind je een aantal formulieren. Het belangrijkste is natuurlijk ons bestelformulier. Dit wordt automatisch verwerkt en de resultaten worden per e-mail aan ons verzonden.

Daarnaast kun je je op onze nieuwsbrief abonneren. Dit kun je doen door het formulier onderaan de pagina in te vullen. Ook dit formulier wordt automatisch verwerkt. 

 

Statistische analyse

Wij voeren doorlopend een statistische analyse onder onze websitebezoeken uit. Hieruit blijkt hoe vaak u onze website hebt bezocht, welke pagina’s u bezocht heeft en vanuit plaats u dat heeft gedaan. Deze gegevens worden zo opgeslagen, dat deze niet meer naar u te herleiden zijn.

Wij maken voor statistische analyse gebruik van Google Analytics. Wij hebben hiervoor een verwerkersovereenkomst met Google gesloten.

 

Communicatie met de ZuiderSter

Wanneer je ons e-mails of andere berichten verzendt, kunnen deze berichten worden opgeslagen. Het is mogelijk dat we daarna om aanvullende persoonlijke informatie vragen, wanneer dat voor de behandeling van je bericht nodig of wenselijk is.

Je berichten worden opgeslagen op beveiligde servers van de ZuiderSter zelf, of op die van onze partners. Wij verwerken de gegevens alleen voor de behandeling van je bericht. We kunnen deze koppelen aan andere communicatie, zoals je bestelling.

 

Je abonnement op onze nieuwsbrief

Wanneer je een abonnement op onze nieuwsbrief hebt, verwerken we je e-mailadres. Dit is noodzakelijk om je de nieuwsbrief toe te kunnen zenden. We vragen bewust niet om meer informatie, zoals je naam of geboortedatum. 

Door je te abonneren, geef je toestemming om je e-mailadres voor marketingdoeleinden te gebruiken. Je kunt die toestemming altijd zelf weer intrekken. Klik daarvoor op de link die onder iedere nieuwsbrief is weergegeven. Je kunt je abonnement zo helemaal opzeggen, of je gegevens aanpassen. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor marketing van de ZuiderSter. We stellen het niet beschikbaar aan bijvoorbeeld leveranciers. Onze nieuwsbrief kan worden verzonden door ons PR-bureau. Dit bureau krijgt dan toegang tot ons adressenbestand. Hiervoor is een verwerkersovereenkomst met dit bureau gesloten.

Bij de verzending van onze nieuwsbrief worden automatische statistieken verzameld. Zo wordt bijgehouden wanneer en hoe vaak je de nieuwsbrief opent en op welke links je klikt. We gebruiken deze informatie om onze nieuwsbrief continu te verbeteren.

 

Gebruik maken van je privacyrechten

Je bent en blijft eigenaar van je eigen persoonsgegevens. Daardoor kun je altijd een beroep doen op de rechten die de AVG je toekent. Meer informatie over deze rechten vind je hier.

Om gebruik te maken van deze rechten, kun je altijd contact met ons opnemen. We ontvangen je verzoek het liefst schriftelijk, dus per mail of per brief. We kunnen je dan vragen om je te legitimeren, zodat we zeker weten dat jij de eigenaar van de gegevens bent. Je kunt je e-mail sturen naar info@zuiderster.nl ter attentie van de heer R.J.L. de Blok. Je kunt op deze manier ook een klacht indienen, als je vindt dat we je gegevens niet goed verwerken.

Kom je er met ons niet uit? Dan kun je je klacht melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De procedure daarvoor vind je hier.

 

Vragen en feedback

Heb je vragen of opmerkingen over ons privacybeleid? Neem dan contact met ons op.

 

Toepasselijkheid en wijzgingen

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle situaties, waarin de ZuiderSter persoonsgegevens verwerkt. Er kan niet op individueel niveau van worden afgeweken. Wanneer je onze online winkel blijft bezoeken en gebruiken, ga je ermee akkoord dat deze verklaring van toepassing is.

We behouden ons het recht voor om ons privacybeleid, inclusief deze verklaring, op ieder gewenst moment naar eigen inzicht en goeddunken aan te passen, in te korten of uit te breiden. We raden je daarom aan om deze privacyverklaring regelmatig opnieuw te lezen.

 

Rotterdam, 24 april 2019